Evlilik Vizesi Başvuruları

İngiliz eşi veya Alman vatandaşı veya Türkiye ‘de oturma izinleri olanlar süresiz evlilik vizesi başvurusu yapabilirler.

Ülkemizde evlilik vizesi için evlendiğini resmiyette ispatlama, ülkeye giriş yapacak yabancı kişinin onsekiz yaşını doldurması, evlenecek çiftlerin ülkede birlikte yaşama taleplerinin olması, çiftlerin devlet yardımı olmadan yeterli kadar maddi güçleri olmaları, kendi kişisel ihtiyaçlarını karşılayabilecek konumda olmaları, evlenecek çiftin konut için devletten yardım almadan kendileri rahat yaşama olanaklarını karşılayacak maddi güce sahip olmaları, evli ve çocuksuz ailelerin yıllık gelir sınırları devlet tarafından belirlenen sınırın üzerinde olması gerekmektedir.

Belirlenen şartlar oluşturulduktan sonra evlili vizesi başvurusu yapabilirler.